Usmjeravaj samog sebe u blistavo sutra i lijepu budućnost

0
219

425 Sunset Captions For Instagram That Describe its Ultimate Beauty

BLAGODAT KIŠE

Kiša je blagodat sa neba – izvor života svakoga živog bića. Pada čista, ispunjava nas radošću, ljepotom, veseljem i uživanjem, te poslije nje bujaju ruže, rastu plodovi, nadolaze rijeke…

    BLAGODAT POKAJANJA

    Pokajanje je blagodat, a Allah prima iskrena pokajanja. Pokajanje je izbavljenje i milost. Ona je divna šansa, obilna blagodat, otvorena vrata.

ad

     POPRIŠTE ŽIVOTA

Pusti svoju djecu da se suoče sa životom, siđu na njegovu pozornicu rada, truda i upornosti. Nemoj ih zamjenjivati u poslovima, učiniti žrtvama udobnog života, niti pokloniti bogatstvo koje će ih osloboditi rada, truda i žrtvovanja.

Posveti se korisnom poslu i osmisli neki uspiješni projekat. Neka ti trud bude užitak kojim ćeš zaboraviti svoje brige i tuge. Životu daj cilj, a svom postojanju smisao. A kada dođeš u situaciju  da znaš šta radiš, znaj da si beskoristan i propao, zato budi oprezan.

    BLISTAVO SUTRA

     Usmjeravaj samog sebe u blistavo sutra i lijepu budućnost, pa će se tvoje uvjeravanje ostvariti i dogodit će se ono što si poželio. Allah je plemenit, Njegovi darovi su sveobuhvatni, a tvoje uvjerenje je na svome mjestu. Svaki uspješan čovjek je očekivao bolje i to mu se i desilo. Stoga, usmjeri ssvoj razum prema svemu dobrom  i lijepom.

OPTIMIZAM

    Budi optimista, pa će se desiti ono što naslućuješ: ako je dobro – desit će se dobro, a ako je loše – desit će se loše. Učini svoju dušu blistavom, veselom i uvjerenom u Allahovo darivanje i blagodati. Budi energičan u svome poslu kao da si dobio ono što si želio.

    NEUSPJEH

Nemoj uvjeravati sebe u neuspijeh, pa da ga doživiš, jer je psihički neuspijeh presudniji od neuspijeha u realnosti. Ne postoji velikan koji je došao do onoga što je želio, a da iz svoga uma nije odagnao pomisao na neuspijeh. Zato očisti svoj razum od pomisli na neuspijeh.

    KORISNA IDEJA

     Kada u svojoj duši izrodiš korisnu ideju, odmah je sprovedi u djelo. Koliko se samo velikih ideja izrodilo u umovima, pa su ih njihovi vlasnici zanemarili, te su utihnule, izblijedile i nestale. Zar su velika djela išta drugo do ideje velikana sprovedene u praksi?

Izvor: Mapa Pravog puta

Autor: Aid el-Karni

Za Akos.ba izdvojila i pripremila: Neira P.Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.