STOP UBIJANJU DJEVOJČICA, STOP ABORTUSU! Širi dalje …

2
207

 

abortiondiagram

Mi, islamski svjesna omladina ili bar tako mislimo, često volimo da raspravljamo o raznim stvarima kad se tiče islam. Jako često, te stvari se i ne spominju u Kur'anu. Dok mi trošimo vrijeme i energiju, svađamo se i mirimo zbog većih i manjih sitnica, u našoj blizini se dešavaju strašne stvari.

Postoji jako opasan trend koji se masovno vrši u Novom Pazaru, Sandžaku, Bosni i dijaspori.

Jedan moj dobri prijatelj mi je posvjedočio da odjel za abortuse pri Opštoj bolnici u Novom Pazaru vrlo aktivno radi. Ima slučajeva da žena 3 bebe, djevojčice, zaredom u 6. mjesecu ubija, jer jer joj svekar trazi da rodi muško!

ad

وَإِذَا الْمَوْءُودَةُ سُئِلَتْ

بِأَيِّ ذَنْبٍ قُتِلَتْ

I kada živo zakopana djevojčica bude upitana
Zbog kojeg najsitnijeg grijeha je ubijena [1]

KOJI JE TEŽI GRIJEH OSIM ŠIRKA OD OVOG!?

Zbog jedne ubijene djevojčice i nezainteresovanosti daija i drugih po ovom pitanju Novi Pazar zaslužuje veliku Allahovu kaznu! Ponašamo se kao da je to lična stvar svakog pojedinca. Kao da te bebe nisu žive i da nemaju dušu.

Kaže Poslanik, s.a.w.s.: „Uđe melek kod kapi sjemena nakon što se ona smjesti u materici kada prođe 40 ili 45 noći, pa kaže: O Gospodaru, nesretan ili sretan? (Muslim)

A koliko je ovo grozna i teška stvar, pogledajte na slici na koji način se vrši abortus:

Beba se sječe komad po komad i doktor na kraju mora ponovo da je sklopi, da provjeri da neki dio tijela nije ostao u majci!

Sudnji dan je blizu! Toga dana će progovoriti najpotlačeniji! Toga dana će progovoriti nevino ubijena djeca, posebno djevojčice – koje su veliki zulum na dunjaluku pretrpjele! Toga dana će progovoriti nevino ubijene bebe putem abortusa! Toga dana ubica neće imati pravo glasa! Toga dana će ubijena mala beba koja se rodila ili se nije rodila samo govoriti, a njena majka ili otac ubice će poniženo šutjeti!

Šta da činimo?

KAD BI O OVOME RASPRAVLJALI KOLIKO RASPRAVLJAMO O SITNICAMA, DOSTA BI NEVINIH ŽIVOTA, ALLAHOVOM VOLJOM SPASILI …

Zato svi krenimo u borbu protiv ovog zla! Svi na razne načine utičimo na ovu temu.

Imami na hutbama, predavanja, pričajmo sa drugima na ovu temu, podijelimo ovaj link na facebooku.

Istražujmo ovu temu. Na Youtube postoje dokumentarci koji govore o ovome. U svijetu postoje pokreti koji se zalažu da se zakonom zabrani abortus. Muslimani treba da imaju takve organizacije. Muslimani trebaju biti u prvim safovima kada je ovo u pitanju! Svaka muslimanska politička partija ima obavezu da u skupštinama predloži i da se programski zalaže za zabranu abortusa!

Pridružimo se toj kampanju u nadi da će nas Allah spasit Njegove kazne i pomoći ovaj narod, in ša Allah.

 

Molimo Allaha, dž.š., da oprosti nama, našim roditeljima, rodbini i svima koji su učestvovali u diskriminaciji djevojčica.

U mnogim selima, ljudi pridaju mnogo veću pažnju prema ženskoj stoki, nego prema svojim ćerkama. Veću pažnju ukažu kravi ili ovci koja se porađa, nego svojoj ćerki koja rađa ćerku!

[1] Kur'an: Takwir, 8-9

Z.U. – IslamPRESS.netIslam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. Najstrašniji od svih grijeha! To nijedna životinja ne radi. Sve religije zagovaraju život i zato trebamo prestati ubijati jedni druge , trebamo udružiti sve snage da se iskorijeni zlo da majke prestanu s abortusima, očevi s nasilnim ponašanjem, da se gradi tolerancija i razumijevanje, da se obiteljske vrijednosti vrate na zasluženi tron odnosno da se smanji broj razvoda a time i broj mladih koji gube svaku nadu u bolje sutra.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.