Pred Holandskom kraljicom: Dirigent usred božićnog koncerta počeo da propagira islam

3
42

Dirigent usred koncerta počeo da propagira islam

Na tradicionalnom božićnjem koncertu u Amsterdamu, u momentu kada je Holandski nacionalni orkestar počeo da izvodi kompoziciju Gustava Malera, dirigent je uzeo mikrofon, okrenuo se prema publici i počeo da propovjeda islam. Među poštovaocima ozbiljne muzike, u dvorani je bila i holandska kraljica Beatris, inače redovni posjetilac klasičnih koncerata.

Kraljicu su prisutni pozdravili aplauzom, a kada se situacija stišala, dirigent je započeo svoje izlaganje.

– Izvinjavam se, znam da možda nije prikladno. U ime Allaha, najsaosećajnijeg i najmilostivijeg, primoran sam da ovo uradim. Slao sam neke zahtjeve, ali su oni odbijeni – počeo je dirigent.

On je potom počeo da recituje dijelove iz Kur'ana.

-“Ja, (Isus) sam Allahov rob” – ono reče – “meni će On Knjigu dati i vjerovjesnikom me učiniti i učiniće me, gdje god budem, blagoslovljenim, i narediće mi da dok sam živ molitvu obavljam i milostinju udjeljujem, i da majci svojoj budem dobar, a neće mi dopustiti da budem drzak i nepristojan. I neka je mir nada mnom na dan kada sam se rodio i na dan kada budem umro i na dan kada budem iz mrtvih ustajao!” ( Sura Merjem, 30-33).

– Ja sam Mesija, Ješua, Isus Hirst, kako god želite da kažete – nastavio je kada su muzičari odjednom počeli da ustaju i odlaze sa bine pomalo uspaničeno.

– Ovdje sam da vas pozovem… Ništa se ne dešava, nema bombe, ostanite na svojim mjestima, ja nisam ludak – poručio je muzičarima koji su silazili sa bine i nastavio:

– Ja sam sluga Allahu i pozivam vas da vjerujete. Zato, vjerujte u Allaha i uzdižite Ga. To je ispravni put – završio je.

Odmah potom je stiglo obezbjeđenje koje je dirigenta sklonilo sa bine, ali je on ipak uspio da zaradi jedan aplauz u dvorani.

Izvor: blic.rs

 Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

  1. Molim Vas procitajte sta covjek kaze o Isusu (Issa a.s.). Nemojte misliti da je lud ili slicno. Ovaj covjek zeli najbolje. zna da je ovo sto je rekao nemjrljivo puta bolje i potrebnije od muzike. Procitajtesta Kur`an kaze o Isusu . . .

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.