Šejh Ahmed Deedat: Islam će prevladati nad svim ostalim sistemima

0
39

AhmedDeedat

On po Poslaniku Svome šalje uputstvo i vjeru istinitu da bi je uzdigao iznad svih vjera, makar ne bilo pravo mnogobošcima. (Es-Saff, 9)

U roku od dvije decenije nakon objave ovog ajeta, predskazanje se obistinilo. Islam je prevladao. Dvije tadašnje supersile, Rimsko i Perzijsko carstvo, raspale su se u rukama muslimana. Vijekovima je islam bio dominirajuća sila – od Atlantika do Pacifika.

Danas su muslimani poniženi. Ali, bez brige. Riječ islama stiže do svakog dijela svijeta, a islam sve više jača. Rađa se nova nada. Čak i vizionari nemuslimani predviđaju ovakav rasplet događaja:

Afrika je plodno tle za sve religije. Ali, jedina religija koju će Afrikanci prihvatiti je ona koja im najviše odgovara. Svako ko se ozbiljnije bavi ovim pitanjem, s pravom će reći da je ta religija ISLAM. (H.G. Wells, The Shape of Things to Come)

ad

Ako bilo koja religija ima snagu osvojiti Englesku, pa čak i Evropu, u toku narednih sto godina, ta religija je ISLAM. (George Bernand Shaw)

Bez ikakvog posebnog utjecaja muslimana, zapadnjački mislioci nam kažu da je islam vjera koja se najbrže širi. Nadam se da nas ova lijepa vijest neće uspavati. Božije obećanje je istinito, sudbina je već određena. Sve što trebamo učiniti je da uložimo malo truda. Allah može jednom naredbom učiniti da čitavi narodi pređu u islam, ali On nam je ukazao privilegiju da možemo služiti Njegovoj vjeri kroz lično požrtvovanje.

Naša je sudbina da nadvladamo svaku drugu doktrinu, bez obzira koliko se nevjernici trudili ugasiti svjetlo islama.

 

(Ahmed Deedat, The Choice v. 1)

(IslamPRESS)Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.