Radujte se muslimani Sirije…

0
27

Резултат слика за people halep syria

? Nakon fitne u Šamu, slijedi velika pobjeda Islama, snage imana, a slabost nifaka, jer u hadisu stoji:”…doista, kada se smutnja proširi, iman će biti u Šamu.”

? Šam je centar za suzbijanje fesada. Počeli su se javljati znakovi poboljšanja, jer, kada se u Šamu popravi stanje, prati ga cijeli ummet, zato se u hadisu kaže:”Kada se pokvare stanovnici Šama, onda nema dobra ni u vama.”

? Dedžal, kao jedna od najvećih fitni na Zemlji i velikih predznaka Sudnjeg, biće savladan i ubijen u Šamu, pa zar sumnjaš da neće Istina savladati sadašnje “dedžalčiće”!? U hadisu stoji:”…a zatim će meleki unekaziti lice njegovo prije Šama i u Šamu će biti ubijen.(Dedžal)”

? Meleki svoja krila razastiru iznad Šama kada je mirno i nema rata, a kako ih tek razastiru kada je rat i borba da Allahova riječ bude gornja, pa se u hadisu i spominje:”Blago li se stanovnicima Šama, Allahovi meleki razastiru svoja krila nad Šamom.”

ad

? U Šamu ne može dugo da opstane i da živi zlo i smutnja, jer se Šam u hadisima spominje samo po dobru, blagoslovu i imanu, kako stoji u jednom hasen hadisu:” Allah mi je zagarantovao da će čuvati Šam…”

? Nakon Mekke i Medine, Muhammed alejhisselam je najviše savjetovao da se naseljava Šam, zbog dobra i bereketa u njemu i zbog toga što fitna ne opstaje dugo u njemu, zato je Muawija r.a. zatražio od Vjerovjesnika alejhisselama da mu odabere mjesto u kojem će živjeti, pa mu je rekao: Šam.

?Širite ovu poruku dalje, da muslimani unesu optimizma u svojim srcima i da ne klonu duhom. Pobjeda je blizu in ša Allah.

? (svi hadisi navedeni u ovom tekstu su dobri i vjerodostojni )

?Šejh Abdu-l-Aziz Tarifi

? Preveo: AbdullahIslam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.