Poruka onima koji vrijeđaju islam i Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem

0
183

Pin on Allah Muhammad Canvas Art

Piše: dr. Muhamed Ratib el-Nabulsi / Preveo i prilagodio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Prva moja poruka upućena je onima koji vrijeđaju vjeru islam i onima koji vrijeđaju časnog Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem.

Uzvišeni Allah, objavio je: ”Oni žele da ustima svojim utrnu Allahovo svjetlo, a Allah želi vidljivim učiniti svjetlo Svoje, makar ne bilo po volji nevjernicima.” (Et-Tevba, 32.)

Tako vam Boga, recite mi, ako bi neko od vas pokušao da ugasi sunčevu svjetlost puhanjem u sunce, kakav sud bi donijeli o njemu i šta biste rekli za njega? Naravno, rekli bi da je lud.

Pa, ako je sunčevu svjetlost nemoguće ugasiti, zar mislite da možete ugasiti Allahovo svjetlo?

Znajte da je primjer ove uzvišene vjere islama i vašeg vrijeđanja islama i Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, kao primjer plamena kojeg pokušavate ugasiti benzinom, i što više benzina sipate na plamen, on postaje sve veći.

Druga poruka se odnosi na muslimane.

Draga braćo i sestre, želim vam skrenuti pažnju na dvije nepobitne istine koje su nam danas najpotrebnije:

Prvo: Ne brinite zbog vjere islama, jer je to Allahova vjera i ona će ostati i opstati uprkos mržnji i napadima njezinih neprijatelja. Možda ćete uskoro vidjeti, ako Bog da, kroz ove mučne događaje koji se sada događaju a koji su usmjereni protiv islama i muslimana, da će rezultati tih događaj biti mnogo bolji nego što možemo i zamisliti i da će situacija za islam biti mnogo povoljnija i bolja nego što je bila prije ovih događaja, jer Uzvišeni Allah je rekao: ”On je poslao Poslanika Svoga s uputstvom i pravom vjerom da bi je izdigao iznad ostalih vjera, makar ne bilo po volji mnogobošcima.” (Et-Tevba, 33.)

Drugo,  sjetimo se da prije pedeset, šezdeset godina, skoro nije bilo osobe u nemuslimanskim zemljama koja bi željela da se upozna sa islamom, ali sada, na svim stranama svijeta, na istoku i na zapadu, ljudi pitaju za islam i žele da se upoznaju sa islamskim učenjem, a kad se upoznaju sa islamom onda ga prihvataju i postaju muslimani. To je zadivljujuća činjenica.

Nekada se u šteti krije određena korist, i svaki događaj ima svoju mudrost koja nam u prvi mah može biti skrivena. Možda ćemo nakon nekog vremena otkriti da postoje pozitivni rezultati koje nismo mogli ni zamisliti, a koji su proizašli iz onoga što se dogodilo i u čemu smo gledali samo štetu, jer ono što se sada dešava, dešava se Allahovom voljom, a Allah želi dobro islamu i muslimanima.

Zapamtite, oblacima ne smeta što psi na njih laju, niti moru štetiti bacanje kamenja u njega.

Kad bi se svi neprijatelji islama sakupili i odlučili da svu prašinu i prljavštinu na zemlji bace na islam, tako mi Allaha, ta prašina i prljavština će se na njih vratiti.

Stoga, stalno donosite salavate na posljednjeg Allahovog poslanika i miljenika, Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem.

 

Izvor: saff.baIslam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.