“Porodica nije samo po krvi, nego ljubav među ljudima”

0
90

Image may contain: 1 person, smiling, outdoor

Noć prije nego što se moja majka udala, njen brat je jako pretukao pred mojim očima jer nije pristajala da se ponovo uda. Moj dajdža je upozorio ako se ponovo ne uda da će prestati da nas izdržava. A ako moja majka pristane da se uda, onda će se moj dajdža brinuti o meni. Ali mladoženja moje majke ne smije znati da ona ima kćerku.

Sutradan sam gledala kako moja majka sjedi pored mladoženje i njegovog sina na bini za mladence spremna da se uda. Nekoliko puta sam htjela da odem do nje, ali nisu mi dozvolili. A bila sam tako gladna. Niko mi nije davao da jedem osim moje majke. Jednom sam ¸krijući se od ostalih pokušala da dođem do nje. Dajdžinca me je zgrabila za vrat i počela me je šamarati. Odjednom, jedna starica je poput meleka došla da me spasi. Plakala sam iz dubine duše. Uzela me je u svoje krilo i pitala šta se dogodilo. Rekla sam joj da želim otići do svoje majke i pokazala sam joj moju majku koja je sjedila na bini za mladence. Ponovo me je upitala: “Da li si sigurna da je mlada tvoja majka?” Klimnula sam glavom ne znajući da je starica majka novog muža moje majke. Uzela me je u naručje i stala ispred bine i objasnila detalje mladoženji. Čovjek je rekao: “Ako moja žena može prihvatiti mog sina kao svog sina, zašto ja ne bih prihvatio njezinu kćerku kao svoju?” Izvadio je nešto novca iz džepa i dao ga svojoj majci i rekao: “Pošaljite nekoga da joj kupi novu haljinu da lijepo izgleda pored svoje majke! Uzimajući me u svoje krilo moja majka je nekontrolisano plakala.
Moj otac je umro kada mi je bilo samo šest mjeseci. Čak ni kad sam imala šest godina nisam poznavala očevu ljubav. Ali nakon što sam dobila novu porodicu nikada nisam osjetila da nisu moja rodbina po krvi. Od njih sam naučila da porodica nije samo po krvi, nego ljubav među ljudima. Biti nečija ‘krv’ nije bitna. “Dobra krv” je bitna. Dobra krv znači dobre ljude.
Uvijek sam se osjećala počašćeno i osjećam se kao najsretnija kćerka i unuka na ovom svijetu. Želim da budem poput moje nane; iskrena, nesebična, ljubazna, zahvalna, marljiva i draga. Većinu vremena provodim sa mojom nanom. Od dana kada sam je pronašla ona je postala moja omiljena osoba i moj najbolji učitelj.
Mojna
Akaš, Bangladeš

Izvor: islambosna.ba/facebookIslam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.