Osjeti slast noćnog namaza

0
15

Osjeti slast noćnog namaza

Otvorila je svoje oči u dubini noći na zvuk alarma. Nasmiješila se jer zna da je On čeka. Sada je na najbližem nebu, zove je. Rekla je: “La ilahe illallah, dolazim ti moj Gospodaru.” Ustala je iz toplog kreveta znajući kakve nagrade čekaju one koji klanjaju noćni namaz. Prošla je kućom i vidjela da svi spavaju, pa se ponovo nasmijala: “Samo Ti i ja, moj Gospodaru. Kakva čast! Samo ja i Kralj svih kraljeva. Šta sam to učinila da zaslužim da me Stvoritelj izabere da budem sa Njim dok svi drugi spavaju?!”

Uzela je svoju serdžadu, okrenula se prema kibli i donijela tekbir. Osjećala se kao u drugoj dimenziji, u nekom drugom svijetu u kom je osjećala Njegovu blizinu. Suze su potekle niz njeno lice, suze slasti i sreće, i suze tuge i kajanja zbog svakog grijeha kojeg je počinila. Suze ljubavi i suze srama. On je stvorio mora i okeane, a ipak, ove njene suze Njemu su draže od bilo kojeg okeana. Suze koje su je očistile i obrisale njene grijehe, kao da je okrenula jednu novu, bijelu stranicu.

Klanjala je rekat za rekatom, osjećajući slast vjere, ljepotu sedžde pred svojim Gospodarom. U tišini noći njeno čelo je padalo ničice dok je njen Gospodar posmatrao ponoseći se njom. Meleci su se okupili da je vide. Gospodar im je rekao:O meleki, pogledajte Mog roba, napustio je postelju i porodicu, i došao na namaz iz želje i težnje da zadobije ono što je kod Mene.’” (Ahmed, hadis je hasen – dobar; Sahihut-Tergib 258.) Meleci su sada zadivljeni ovim čudnovatim stvorenjem – uprkos potrebi za snom, napustila je svoj topli krevet da bi razgovarala sa svojim Gospodarom kojeg još nije vidjela. Sada oni shvataju zašto je Allah stvorio Adema, alejhi selam, sada razumiju… A njen Gospodar joj je oprostio sve njene grijehe zbog ovih suza koje je pustila, i osigurao joj nezamislive nagrade.

Preuzeto s profila deen.sisters
Prevod: Islamski portal N-um.com

Izvor: NUMIslam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.