Njegovi planovi su puno bolji za nas od naših planova

0
48

Danas sam učila suru Jusuf i Allah me ponovo podsjetio zašto se neke stvari ne dešavaju u onom vremenskom slijedu kojeg sam zamislila. Vidite, Jusuf, a.s., je tumačio snove drugih zatvorenika i oni su izašli i zaboravili da kažu Faraonu da se u tamnici nalazi još jedan zatvorenik. Tek kada je Faraonu bio potreban tumač snova sjetili su se Jusufa, a.s.. Samo Allah zna koliko je Jusuf proveo dana u tamnici u koju je bačen a da zapravo nije počinio nikakav zločin.

Da je izašao ranije, možda bi otputovao i pronašao neki drugi posao u drugoj zemlji. Možda ne bi bio tu da protumači Faraonov san, a zatim da bude zadužen za usjeve i spasi veliki broj stanovnika od gladi tokom godina suše. I, naravno, ponovo se sastane sa svojom porodicom, a posebno sa svojim ocem.

Samo Allah zna mudrost koja se krije iza Jusufovog, a.s., dugog zatvoreništva gdje je bio sam.

I samo Allah zna zašto se toliko dugo nalazite u tom stanju. Možda, također, sami.

ad

Zašto nisu uslišane vaše želje da se oslobodite okova škole ili posla ili čak vlastite porodice. Zašto niste primljeni na fakultet ili dobili bolji posao ili zašto još uvijek niste u braku.

A možda ovo odgađanje primanja vaših dova, odgađanje vašeg plana života je bolje za vas nego da ste dobili ono što želite, kada to želite.

Možda vas Allah na ovaj način čuva. Dakle, metaforički, zemlja vam se može klanjati, na način na koji su se Sunce, Mjesec i zvjezde klanjale Jusufu, a.s.

Ne znam zašto sam u ovom stanju tako dugo, ali vjerujem Tebi da ćeš me izvesti iz ovoga stanja kada bude pravo vrijeme. Pouzdati ću se da su Tvoji planovi puno bolji za mene od mojih.

 

 

Napisala: Dženis Mahnure

Prijevod i izvor: IslamBosna.baIslam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.