Kada bi se sve sile zla ujedinile protiv nas, ne mogu nam nauditi, ako budemo jedinstveni

0
147

Piše: dr. Muhamed el-Gazali / Preveo i prilagodio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Islam ne poznaje fanatizam prema drugim religijama. On nije učinio vjerske razlike razlogom i izgovorom za borbu i sukobe. Da je, naprimjer, više od deset miliona Jevreja živjelo među muslimanima, ne bi se osjećali obespravljenima, niti bi se žalili na progon kakav ih je zadesio u Evropi.

U Evropi su vjerske razlike bile i ostale izvor ratova i neprijateljstva. Sa ovakvim mentalitetom, Evropa pokušava da razbije arapski entitet u kojem su kršćani živjeli dugo vremena kao građani jednaki muslimanima u pravima i dužnostima. Cilj Evrope je ubijanje islama ili stvaranje sektaških i vjerskih sukoba posvuda. Plan je poznat i muslimani bi ga trebali prezirati kao i njegove promotore, i razotkrivati one koji stoje iz tog plana.

Zahtijevanje od Arapa i drugih muslimanskih naroda da napuste islam je podlost koja neće uspjeti. Stoga kažem svom i drugim muslimanskim narodima: ”Vi nemate izbora suočeni sa ogromnim globalnim zavjerama. Od vas se traži da se odreknete svoje vjere i odustanete od svoje domovine, a oboje je put srama i džehennemske vatre. A možete se osloniti i pouzdati u svoga Gospodara, Allaha, dželle šanuhu, i boriti se za svoj fizički i duhovni opstanak.

I poslušajte šta nam je rekao Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: ‘Moj Gospodar je rekao: -O Muhammede, kada nešto odredim, Moja odredba se ne mijenja. Odredio sam da tvoj ummet neće biti uništen glađu i da ga neću prepustiti njegovim neprijateljima, pa makar se oni udružili sa raznih strana svijeta, sve dok jedni druge ne budu uništavali i zlo činili.’ (Muslim)

Odnosno, kada bi se sve sile zla ujedinile protiv nas, ne bi nam naudile, ako naš saff bude jedinstven i ako se budemo držali zajedno. Ali, ako se podijelimo na frakcije, onda ćemo pojesti jedni druge i put našim neprijateljima, koji vrebaju u busijama, bit će potpuno otvoren.”

Izvor: saff.baIslam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.