Gospodine Macron, islam je Allahova vjera, a ne sistem vlasti zasnovan na raspoloženju birača i lažiranju glasova

0
60

Povodom nedavnih islamofobičnih izjava francuskog predsjednika Macrona, na svom Facebook profilu oglasio se i generalni sekretar Svjetske unije muslimanskih učenjaka, dr. Ali el-Kurre Dagi, koji je u svojoj poruci francuskom predsjedniku napisao sljedeće:

”Gospodine Macron, ne brinite vi za našu vjeru islam, jer se islam nikada nije oslanjao na podršku vlasti niti je podizao sablju protiv onoga ko ga odbije prihvatiti da bi mu silom nametnuo svoj barjak.

Islam je vječna, egzistencijalna istina koja rješava probleme koji su vlastima (vlastodršcima) nerješivi. To je Allahova vjera, a ne sistem vlasti zasnovan na raspoloženju birača i lažiranju glasova.

Islam je stalno prisustvo razuma, dokazâ i zaštite čovjeka. Tamo gdje postoji sloboda, islamu je dobro, a tamo gdje vlada nasilje i tiranija, islam se sve više širi, uprkos tiranima i silnicima.

Gospodine Macron, naša vjera ne prolazi, niti će prolaziti kroz bilo kakvu krizu, jer islam nije ljudski izum da bi se bojao neodstataka, oštećenja i slabe prođe. On je islam i to je dovoljno, on živi uprkos spletkama drugih i uprkos islamofobiji.

Mi se ne bojimo za svoju vjeru, niti ima potrebe da se bojimo, gospodine predsjedniče, zbog onih koji govore o postojanju krize.

Umjesto toga, kažemo vam: Budućnost pripada islamu, i mi smo u strahu za budućnost društava koja čine tuđe religije i svetinje legitimnim ciljevima i metama. Strahujemo za takva društva od vlasti koja je ovisna o stvaranju neprijatelja.

Mi sažalijevamo vladara koji ne prestaje živjeti krizu i kojem se priviđaju vjerski ratovi iz srednjeg vijeka, iako mi živimo u dvadeset i prvom vijeku. Ako postoji stvarna kriza, onda je to zbog dvostrukih standarda nekih zapadnih političkih vođa.

Želimo vas podsjetiti da uzde vlasti i moći u arapskom i islamskom svijetu, u većini zemalja, drže oni koje ste vi stvorili ili su pak izvršili puč koji ste vi blagoslovili da bi takvi došli na vlast preko leševa nevinih ljudi.

Predsjedniče Macron, Vi ste u krizi moralnog, ljudskog i političkog izopačenja, a islam ne može snositi odgovornost, niti nositi teret lažnih vođa i marioneta koji su stvorili krize uz vaše sponzorstvo.

Gospodine Macron: ”Sud pripada jedino Allahu, a On je naredio da se klanjate samo Njemu. To je jedino prava vjera, ali većina ljudi ne zna.” (Jusuf, 40.)

 

Izvor: saff.baIslam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.