Dokazi o opasnim namjerama šija u BiH

1
117

Dokazi o opasnim namjerama šija u BiH

BiH – Dok nije kasno: Pozivamo IZ u BiH da dobro razmotre dokaze koje objavljujemo o djelovanju šija u BiH.

Širenje šiizma u Bosni i Hercegovini odavno je izmaklo kontroli. Nažalost, Islamska zajednica u BiH nije dovoljno angažirana na ovom problemu. Sa druge strane, šijske misionarske organizacije vode lukavu igru, pretvaraju se da rade na nekakvom jedinstvu muslimana. Uspješno igraju na tu kartu jedinstva muslimana, nemali je broj imama u Islamskoj zajednici BiH koji nasjedaju na takvu šijsku lukavost. Iza scene, na terenu se događaju strašne stvari. Šije polahko zagovaraju otvorene sukobe sa sunijama u BiH i najavljuju osnivanje svoje vjerske zajednice.

U nastavku prenosimo nekoliko komentara sa Facebooka  iz kojih se vidi do koje tačke je došao šiizam u Bosni i Hercegovini. Izdvojili smo komentare Merjem Begović, šijske misionarke čija zadatak je djelovanje putem društvenih mreža. Merjem Begović je odgojena na predavanjima Abdulaha Shabera, vodećeg bh. šijskog misionara, u organizaciji Mulla Sadra i njihovog šejha Akbara Aydia i drugih. Merjem Begović je veoma aktivna i uticajna u šijskim krugovimaza, njeno pisanje i njeni komentari imaju svoju planiranu putanju. Zato su njeni komentari važni, oni su vjerodostojan uvid u stanje šiizma u BiH.  Pored Merjem na društvenim mrežama, na sličan način, djeluje desetina šijskih plaćenika.

Screenshot_132

ad

Screenshot_133

Merjem Begović u sljedećem komentaru vrijeđa prof. dr. Enesa Karića jer je nedavno kritizirao šijske organizacije.

Screenshot_134

Ovdje Merjem ispipava puls, traži reakcije drugih i ohrabruje pristalice šiizma da u tom smjeru počnu razmišljati.

Screenshot_135

Screenshot_136

Merjem bi rado bacila u kontejner Omera i Ebu Bekra radijalahu anhum.

Screenshot_137

Jedan šijski alim je napustio šiizam i postao sunija. Merjem Begović smatra da je to čisto nevjerstvo. Također, kao što se vidi u srednjem komentaru, Merjem smatra da se onaj ko napusti šiizam i postane sunija treba ubiti. 

Screenshot_138

Screenshot_139

(saff.ba)Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Bravo, Bravo. Samo nastavite zavadati Muslimane, neka se biju, kolju pa onda neka bjeze u Hriscanske zemlje i neka tamo mole za komad kruha. Pitam se kome je u interesu da pise takve tekstove i da ih prenosi na portalima ? Aferim Braco

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.