Danas je hidžab borba na Allahovom putu

0
69
Čut ćete svakakve grozote, ne želim da vas lažem da ih nema, čut ćete uvrede, ne želim vas lagati da ih neće biti. …

Reći će vam da ste nindže, da ste glupe, da ste ružne, psovaće vam sve naše svetinje, potvarati će Poslanike, lagati će na Allaha, subhanallah! Neće vam dozvoljavati da negdje uđete, pitaće vas koje vam je boje kosa, pitaće vas sa koje ste planete sišle, pitaće vas zbog čega, kako i zašto, i opet će vas pitati zbog čega, kako i zašto. Pa još jednom.

Govoriće vam da se nigdje u Kur'anu ne spominje pokrivanje. Nagovaraće vas da nosite neprimjerene hidžabe, nagovaraće vas da izgubite sabur, pa da kažu “evo, terorista”, pitaće vas imate li bombu ili kalaš, neće vam davati riječ u razgovoru, govoriće vam kako nećete naći posao…

Ne želim da vas lažem i da vam kažem “ma sve je odlično”, ali, samo se sjetite iskušenja Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, sjetite se bezuvjetene ljubavi i povjerenja ashaba, sjetite se krvi prolivene za islam, sjetite se dana kad ćete stajati na Sudnjem danu, znajući da ste sve grozote dunjaluka iskusile, ali i prešle preko njih. One su vas dotakle, ali nisu postale vi, nisu postale dio vas! Dunjalučke proklete stvari su pokušale da vas omame, ali vi ste se sakrile ispod svog hidžaba, vi ste se sakrile ispod Allahove milosti!

Allahu ekber, Allah vam je poslao hidžab, da vas sačuva, da bude vaše tvrdo staklo na koje će gađati ali ga neće slomiti, na koje će pljuvati, ali će Allah kišu spustiti, pružiće ruku da vas dotaknu, jer će vas vidjeti, ali do vas stići nikada neće! Spriječiće ih Allahova milost, spriječit će ih tvoj hidžab!

Sva ta prolazna ljepota i sva ta divna odjeća, sve te haljine za kojima lude, na Sudnjem danu, šta će biti? Hoće li biti njihov štit ili njihov ogrijev za Džehennem? Hoće li biti sakrivene u uskoj haljini ili ćeš ti, draga moja sestro, biti skrivena ispod svog hidžaba? Hoće li se za njih zalagati svi ti komplimenti koje dobivaju? Hoće li modni kreator reći “Ne, ona je divna osoba”, hoće li ikada stati na vrata Dženneta, ugledati najboljeg čovjeka koji je Zemljom koračao, vidjeti naše majke pravovjernih, vidjeti te velikane islama, vidjeti te ljude koji su i krv i suze i znoj dali za islam, za Allaha! Hoće li one, ikada, gledati u lice Uzvišenog i osjetiti apsolutnu sreću?

ad

Požurite, drage moje, požurite, džennetske bašče još uvijek čekaju na vas, Allah još uvijek čeka tvoje pokajanje, Allah još uvijek čeka da ispuniš njegovo naređenje, Allah još uvijek čeka da se zaštitiš! Zaštiti se od ovog svijeta! Pa vas pitam drage moje, šta još čekate?

Izvor: facebook.com/pages/Stranica za podršku muslimankama koje žele staviti hidžab

 

 



Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.