Cionističkim spletkama protiv muslimana nema kraja

0
57

Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Mustafa Mahmud (1921-2009.) je poznati egipatski ljekar, filozof i pisac. Autor je 89 knjiga iz različitih oblasti, uključujući filozofske, vjerske i političke knjige. Njegov stil odlikuju atraktivnost, dubina i jednostavnost. Između ostalih, napisao je i knjigu: Israil en-nazijetu ve lugatul-muhrik iz koje prenosimo zanimljiv pasus koji govori o cionističkim aspiracijama i spletkama oko Palestine i strategiji uzurpacije i otimačine palestinske teritorije.

”Pogledajte kako (cionisti) pregovaraju s Arapima i izračunavaju njihov udio u Palestini, u metrima i centimetrima, te njihov udio u vodi iznad zemlje, pod zemljom i u dubinama zemlje. Oni žele Kuds (Jeruzalem) i žele zemlju ispod Kudsa. Kažu da je zemlja ispod Kudsa njihovo drevno svetište i drevni hram koji je Sulejman (Solomon), alejhi selam, sagradio. Oni zapravo žele kopati po prošlosti, žele kopati po sadašnjosti, žele kopati po našem mozgu i njihovim zahtjevima nema kraja.

A mi, gospodo?! Imamo li mi prošlost, imamo li mi historiju?! Zar mi nemamo bunareve iznad zemlje i u dubinama zemlje? Zar nemamo piramide i bogomolje i zar nemamo drevni Kuds i Allahove poslanike?!

Ko je bio Zun-Nun el-Misri? Ko je bio Idris, alejhi selam, veliki egipatski poslanik, otac monoteizma, koji je, osim što je bio jedan od Allahovih poslanika, bio prvi čovjek koji je pisao perom, bio je prvi krojač i postavio je pravila za poljoprivredu, a također je podučavao astronomiji i inženjerstvu, i onaj kojeg je Allah na visoko mjesto uzdigao?

Gdje je posljednji Allahov poslanik, Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, koji je bio Arap, koji je kod sebe sakupio sva plemenita svojstva i koji je milost svim svjetovima?

Gdje je naš Kuds u kojem je klanjao hazreti Omer, radijallahu anhu, a koji nam je, snagom oružja, ponovo vratio Salahudin Ejjubi?

Međutim, oni sve to žele ukloniti sa stranica historije i izbrisati svaki trag, osim njihovih tragova, i svaku biografiju, osim njihove biografije, i sve časne Allahove poslanike, osim Musaa, alejhi selam, koji je pobijedio faraona i oslobodio svijet, iako ih je i sâm Musa, alejhi selam, prokleo, jer su mu mnogo nevolja zadali zbog svog lukavstva i spletkarenja.”

Šta bi tek rekao dr. Mustafa Mahmud danas kada Kuds nazivaju glavnim gradom Izraela i kad je Golanska visoravan postala Trumpova visoravan?!

 

 

Izvor: saff.baIslam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.