“Budi ih na namaz, a njihova nafaka je kod Allaha!”

0
285

Salah for Kids: Teaching Kids to Pray Salah Age by Age

Jedan vrijedni Allahov rob je ušao u sobu svoje supruge i zatekao djecu kako spavaju. Upitao je svoju suprugu: “Da li su djeca klanjala jaciju?” Ona mu odgovori: ”Nisam imala čime da ih nahranim pa sam ih zabavila i uspavala prije nego su klanjali.” “Probudi ih” reće on. “Ako ih probudim plakaće od gladi, a nemam čime da ih nahranim!” odgovori ona. “Slušaj me, ja sam obavezan da im naređujem namaz, a njihova nafaka nije moja obaveza. Budi ih na namaz, a njihova nafaka je kod Allaha!”

Allah kaže: “Svojim ukućanima naređuj namaz i budi ustrajan u tome. Mi od tebe ne tražimo obskrbu, nego mi tebe opskrbljujemo. A lijep završetak je u bogobojaznosti.” Reće on. Majka je poslušala i probudila svoju djecu da klanjaju. Kada su završili sa namazom neko je zakucao na vrata. Bio je to jedan bogati komšija koji je donio punu tepsiju raznovrsne hrane.

“Uzmi ovo za svoje ukućane” reće on domaćinu. A ovaj ga upita: “Šta je to?” On mu odgovori: “Bio u mi je u posjeti jedan od uglednika ovog mjesta, pa sam ovu hranu pripremio mahsus za njega. Međutim, mi smo se u razgovoru razišli i posvađali prije jela, te se on zakleo da neće okusuti ništa i otišao. Ja sam uzeo hranu ponio je i rekao sebi: Daću je onome pred čijim vratima moje noge stanu.” I evo stao sam pred tvojim vratima. Tako mi Allaha ne znam šta me je dovelo baš pred tvoja vrata!”

“Gospodaru moj učini me od onih koji namaz redovno obavljaju i daj da takvi budu i moji potomci, i primi moju dovu!” AMIN!

Salih Karadža

Izvor: n-um/facebookIslam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.