Biblija je inspiracija za „Playboy“ i „Penthouse“

0
60

Sejh Deedat

Incest

„Seksualni odnos između dvije osobe koje su u bliskom srodstvu.“ (New Collins Dictionary). Na primjer, seksualni odnos između oca i ćerke, između brata i sestre, između svekra i snahe, itd.

Potvora da je Lut, alejhisselam, spavao sa kćerima

  1. I dadoše onu noć ocu svojemu vina da pije; tada ode starija unutra i IMADE ODNOS sa ocem svojim, a on ne opazi ni kako ona leže, ni kako ustade.

Drugo jutro reče starija mlađoj: “Eto, ležala sam noćas uz oca svojega. Dajmo mu da pije vina i ovu noć, pa onda pođi ti unutra i lezi uz njega, da po ocu svojemu dobijemo djecu!”

Tako dadoše i ovu noć ocu svojemu vina da pije, te pođe mlađa i leže uz njega, a on ne opazi ni kako ona leže, ni kako ustade.

Zatrudnješe dakle obje kćeri Lotove od oca svojega. (Postanak, 19:33-36)

ad

U starijim verzijama Biblije, kao što su Verzija kralja Džejmsa i Rimokatolička verzija, izraz seksualni odnos je ublaženo opisan kao primanje sjemena od oca.

Incest između sina i majke

  1. I dok je Izraelboravio u tom kraju, otide Ruben i leže s Bilhom, prilježnicom oca svojega… (Postanak, 35:22)

U starijim verzijama Biblije (kao što je slučaj sa ovom citiranom), koriste riječ leže, umjesto seksualnog odnosa – što je ispravniji prijevod originalnih spisa.

Potvora da je Jakub, alejhisselam, spavao sa snahom

  1. Kad je tako vidje Juda, pomisli, da je bludnica, jer je bila pokrila lice svoje.

On skrenu s puta k njoj i reče: “Slušaj, ugodi mi!” Nije znao, da mu je to bila snaha. A ona reče: “Što ćeš mi dati, da ti ugodim?”

On odgovori: “Poslat ću ti jare od stada.” Ona reče: Ali da mi dadneš zalog, dokle ga pošalješ.”

On upita: “Kakav zalog da ti dadnem?” Ona odgovori: “Svoj pečatni prsten, svoju vrpcu i svoj štap, što ti je u ruci.” Dade joj to, i IMADE ODNOS SA NJOM, i ona zatrudnje od njega. (Postanak, 38:15-18)

Iz ovog odnosa između svekra i snahe, rodili su se blizanci, koji su počašćeni da budu veliki preci Isusa Hrista! Pogledaj: Evanđelje po Mateju, 1:3.

Brat siluje sestru

  1. Reče Amnon Tamari “Donesi to jelo u sobu, da jedem iz tvoje ruke!” Tamara uze kolače, što ih je bila zgotovila, i donese ih svojemu bratu Amnonu u sobu

A kad mu pruži jelo, on je uhvati i reče joj: “Hodi, lezi uza me, draga sestro!”

Ona mu odgovori: “Ali ne, brate moj, ne obeščašćuj me, jer tako što ne smije se činiti u Izraelu. Ne čini takve opačine!

Kamo bih ja sa sramotom svojom? Ti bi bio u Izraelu kao nepošten čovjek. Ali ipak govori jedanput s kraljem! On me neće tebi odreći.”

Ali je on ne htjede poslušati, nego je svlada i silova je. (2. Samuelova, 13:10-14)

Masovni incest sina koji siluje supruge svoga oca

  1. Tako razapeše Absalomu šator na krovu, i Absalom uniđe pred očima svega Izraela k inočama oca svojega. (2. Samuelova, 16:22)

… pred očima svega Izraelaje ispunjenje Božijeg obećanja kralju Davidu:

Ti si doduše činio tajno, ali ću ja ovu prijetnju izvesti pred očima svega Izraela i na bijelom danu.” (2. Samuelova, 12:11-12)

Sada znate odakle ljudima inspiracija za Penthouse i Playboy! Odakle, ako ne iz ove „svete“ Knjige nad knjigama?!

Šta Biblija poručuje ovim pričama?

Šta je ovdje moral? Nema morala! Zato, ovo je nemoral!

U koju kategoriju ćete smjestiti ovu razvratnu priču o snahi koja je zatrudnjela od ne tako nevinog svekra? Šta će biti korisna lekcija ove priče?

  1. Doktrina?
  2. Ukoravanje?
  3. Popravljanje?
  4. Odgajanje u pravdi?

Ako ni u jednu kategoriju vrednovanja Božije knjige ne možemo smjestiti ovaj razvrat, onda smo prinuđeni postaviti petu kategoriju! Ta kategorija nam se sama nametnula, i glasi: pornografija!

Juda, otac jevrejske rase, iz čijeg imena su izvedene riječi: Jevrej, judaizam, Judea, njegova snaha Tamara i njen vanbračni porod, Perez i Zerah su načinjeni besmrtnima u takozvanoj Božijoj knjizi

 

Nastavit će se…

 

(Ahmed Deedat, The Choice v. 2)

(IslamPRESS)Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.