Ako se pitaš da li te Allah voli – pogledaj u svoj brak!

0
96
Jedan od znakova da te Allah voli jeste to da te tvoja supruga voli. Da li to ima smisla?…

Znat ćete ovo, ako ste oženjeni. Onog trenutka kad “nisi dobar” sa Allahom, nešto ne ide kako treba između tebe i supruge. 100% je to tako, to je neizbježno. Onog trenutka kad zabrljaš prema Allahu, Allah, subhanehu ve te'ala, učini da se ti i tvoja supruga “zakačite”.

Zašto je to tako? Zato što…

Allah u Kur'anu kaže, da je stvorio muškarca i ženu od jedne duše i da je On taj koji spušta ljubav između nas. I onog trenutka kad budeš nepokoran Onome koji spušta ljubav, ta ljubav se podiže ili umanji. Jedna od lekcija koje izvlačimo iz ovoga jeste, što te više Allah voli, više će te i supruga voljeti. A neizbježno, što te Allah udalji od Njega, to ćeš imati više problema u svom domu. Zato je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Najbolji od vas (u svojoj blískosti sa Allahom) je onaj koji se najbolje ponaša prema svojoj porodici. A ja se najbolje ponašam prema svojoj porodici.”

Dakle, Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je najbolji od sveg ummeta, samim tim, on je najbolji u svom ophođenju sa suprugom. Što si bliži Allahu, i što si bliži Poslanikovom ophođenju prema supruzi, to znači da si bliži Allahu.

Šejhu-l-islam Ibn Kajjim, kaže: “Ako želiš da znaš da li si od evlija (Allahovih prijatelja, miljenika), pogledaj da li je tvoja supruga tvoj velim (prijatelj)”.

ad

Ako želiš znati da li si Allahov prijatelj, pogledaj da li je tebi tvoja supruga prijatelj. Da li to ima smisla? Ako želiš biti Allahov prijatelj, pogledaj da li je tvoja supruga tebi prijatelj. Da nam Allah pomogne.

Preuzeto sa jednog predavanja
Obrada: YouTube kanal: Ummet media
Za N-um.com pripremio Admir Ćomić

Izvor: akos.baIslam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.