1. August 2015

Palestina – Šejh dr. Jusuf el-Karadavi danas se putem svog Twitter profila oglasio na engleskom i arapskom jeziku u povodu gnusnog zločina cionističkih doseljenika na okupiranoj Palestini, kada je dijete od 18 mjeseci živo spaljeno.

Šejh je napisao da “ovaj zločin izraelskih doseljenika se odigrao pod plaštom i uz podršku izraelskih vlasti koje štite i promoviraju terorizam i haos.”

U drugom postu, objavljenom na arapskom, šejh dr. Karadavi se osvrnio riječima: “Naš neprijatelj mobilizira svoje vojnike na vjerskoj osnovi i takve ih baca u srž bitke zadojene snom o Izraelu i proročanstvima Tevrata. On je također potencirao izraelsku posvećenost da svoju djecu odgajaju na principu neprijateljstva prema Palestincima, ističući “da Jevreji svoju djece uče na temeljima Talmuda u kojem stoji da je Jevrejinu dozvoljeno ubiti drugoga koga smatra manje vrijednim od sebe.”

IslamBosna.ba

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles