Sami pokrenite brod svoga života, ne trebaju vam tuđa vesla!

0

Related image

Na koji način se odvija vaš život?

Jeste li jedan od onih koji je neprestano u potrazi za novim izazovima i iskustvima ili samo čekate da vas zahvati neki val promjene, bilo da dolazi od drugoga ili neke vanjske inspiracije, pa da se nešto pokrene u vašem životu?

Možda se dovijeka žalite na monotoniju života i pitate se ima li smisla živjeti? Kakva god bila vaša razmišljanja o sebi i smislu života, možete se naći samo između dva prav­ca. Ili ste onaj koji vodi, ili ste onaj koji je vođen. Trećeg puta nema.

Dopuštati drugima da oblikuju vaš život ne znači dati drugima povjerenje, već znači ubiti u sebi onu iskonsku kli­cu života koja teži da stvara, da raste i da se razvija. Duboko u svakom čovjeku nalazi se težnja za srećom. U svakome od nas ta težnja je ona jedinstvena crta koju samo mi razum­jemo. Sreća drugoga nije identična vašoj sreći jer vrijednosti drugoga nisu identične vašim vrijednostima.

Potrebno je dakle ući duboko u sebe i otkriti koji nas motor pokreće. Postanite svjesni da ne trebaju tuđa vesla da bi se vaš brod pokrenuo, vi imate unutar sebe jedinstven i neponovljiv motor. Pokrenite svoj brod, pokrenite svoj život. Želite li se cijeli život žaliti na vjetrove koji dolaze iz pogrešnog pravca? Želite li cijeli život gledati sa čežnjom na otvoreno more, a imali ste mogućnost izaći iz luke i otploviti svijetom. Nemojte samo govoriti „kasnije“ jer kasnije nikada ne dolazi.

Stvarajte život sada, oblikujte ga onako kako doista vi želite. Postanite pokretači jer samo tako na kraju života nećete žaliti kuda je iscurilo vaše vrijeme. Želite li u riznici sjećanja imati ono što je doista vrijedno tada nećete gubiti ni jedan slobodan trenutak. Vaša svijest i sloboda su dva vesla kojima već danas možete krenuti u pravcu u kojem želite poći.

Piše: Mario Žuvela

savjetnikuspjeha.com

Izvor: akos.baIslam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.