19. Juli 2019

Saudijska Arabija: Radnje će moći raditi i tokom molitve
Saudijske vlasti donijele su odluku prema kojoj će biti dozvoljeno da radnje budu otvorene 24 sata dnevno, uključujući i vrijeme obavljanja molitve.

Službena saudijska agencija SPA objavila je kako je Vijeće ministara ove zemlje održalo sastanak kojim je predsjedavao saudijski kralj Selman bin Abdulaziz Al-Saud. Na sastanku je donesena odluka kojom se dozvoljava kontinuiran rad poslovnim prostorima, uključujući i vrijeme obavljanja namaza, što ranije nije bio slučaj u ovoj zemlji.

Vlasnici poslovnih prostora koji budu željeli da njihove radnje budu otvorene i tokom noći, i obavljanja namaza moći će uputiti zahtjev ministarstvu. Nakon što bude obavljena procjena, izdaje se dozvola za rad 24 sata dnevno.

Ovom odlukom saudijskih vlasti, u zemlji je okončana praksa koja je podrazumjevala zatvaranje poslovnih prostora tokom učenja ezana i obavljanja molitve.

Saudijski zvaničnici navode kako vjeruju da će nova praksa biti na zadovoljstvo građana te kako će otvoriti nove horizonte u poslovnom životu ove zemlje.

Navodi se također kako globalni primjeri davanja dozvole za 24-satni rad pokazuju da takva praksa pozitivno utiče na ekonomiju zemlje.

(rtr)

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles