26. Mart 2019

“Nobelova nagrada za hrabrost da se da „napadaču“, čovjeku u Novom Zelandu. Bravo, bravooo“, napisala je pripadnica artiljerijske jedinice Armije Republike Sjeverne Makedonije, Tatjana Lazarovska na svom Facebook profilu i podigla uzbunu u javnosti, uz oštre osude medija i konačno Generalštaba vojske u Skoplju. 

Lazarevska, angažovana kao profesionalni vojnik, u artiljerijskoj jedinici stacioniranoj u gradu „sa većinskim albanskim stanovništvom“, zbog tog prijedloga, kako je ocijenjeno, na socijalnim mrežama, širi govor mržnje. U djelu osuda u medijima konkretno zahtijeva se njena suspenzija i – „čišćenje fašističkog šljama iz institucija“, prenosi Kurir.

Ushićena „učinkom“ napadača Brentona Tarranta pucnjavom u vjernike u dvije džamije na Novom Zelandu, kada je ubijeno 50 ljudi, a više desetina ranjeno, Lazarevska otvoreno širi mržnju i diskriminaciju, navodi se u osudama tog čina.

Pored talasa negativnih reakcija na socijalnim mrežama, osuda „prijedloga“ Lazarovske stigla je iz Generaštaba Armije Sjeverne Makedonije, uz najavu da će zbog tog postupka poslije istrage, biti – sankcionirana.

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles