5. Mart 2019

Mohamed bin Salman

Saudijska Arabija poručila je juče kako je prerano za obnovu diplomatskih odnosa sa Sirijom ili za ponovno uključenje Sirije u Arapsku Ligu.

Saudijski ministar spoljnih poslova Adel Džubeir takođe je istakao kako Saudijska Arabija neće učestvovati u obnovi Sirije pre nego što se “uspostavi stabilnost”, piše Advance.hr.

Svakako, pitanje je ko Rijad uopšte zove na to učestvovanje – iz Damaska su u više navrata poručili kako žele da u državnoj obnovi učestvuju isključivo zemlje koje nisu podupirale islamističke ekstremiste, a to znači da Saudijska Arabija definitivno otpada.

Podsetimo, Ujedinjeni Arapski Emirati, saudijski saveznik, ponovo su otvorili svoju ambasadu u Damasku u decembaru prošle godine. Još neke zemlje najavile su slične poteze, ali istima se protivi SAD, a i Saudijska Arabija sada će se očito angažovati u kočenju procesa normalizacije.

srbijadanas

 

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles