19. Februar 2019

Jedna žena iz Teksasa, je dozvolila beskućniku da prespava u njenoj kući. Sve je bilo normalno dok nisu otišli u krevet, ali onda se nešto neočekivano dogodilo.

Ta žena, koja je tada imala 66 godina, živjela je s 2 unuke. Nije mogla da se odupre i ne ponudi čovjeku mjesto da provede noć i nešto za jelo. Ona nikada nikada nije sumnjala šta bi se moglo dogoditi sljedeće noći. 

Svi su spavali kada je žena čula buku i vidjela beskućnika kako ustaje iz kreveta. Bilo je 01:00 iza ponoći i beskućnik je čuo buku. On je mislio da neko pokušava da se provali u kući, a ne želeći da probudi staru gospođu odlučio je da sam provjeri. Požar je počeo da se brzo širi u cijeloj kući puneći je dimom. Eksplozija u potkrovlju je demolirala plafon iznad spavaća sobe ove gospođe. Plafon se srušio i pao preko njenog kreveta, zarobivši je. Beskućnik joj je uspio pomoći i iznijeti je vani, ali onda se sjetio da su djevojčice i dalje unutra.

On nije oklijevao ni trenutak; on je znao da mora spasiti one male djevojčice, čak i ako to znači rizikovati svoj život. Otišao je unutra, zgrabio djevojčice i izleteo pobjednički. Kuća je uništena, ali srećom, ona i njene unuke su bile žive i zdrave što je najvažnije.

Zapamtite: Ako činite dobro, dobre stvari će se dogoditi i vama!

pozivitno.info

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles