18. Februar 2019

U saopćenju Unije navodi se da su zvaničnici arapskih zemalja zaboravili šta Izrael radi u Jerusalemu i na Zapadnoj obali.

Svjetska unija islamskih učenjaka osudila je susret brojnih zvaničnika iz arapskih zemalja s premijerom Izraela Benjaminom Netanyahuom na konferenciji u Varšavi, javlja Anadolija.

“Svjetska unija islamskih učenjaka sa žalošću prima informaciju o sastanku velikog broja zvaničnika iz arapskih zemalja s premijerom Izraela Benjaminom Netanyahuom, koji okupira njihovu svetu zemlju, ubija njihovu djecu, blokira njihove gradove i judaizira Palestinu i Jerusalem, uz pomoć Sjedinjenih Američkih Država”, navodi se u saopćenju na Twitteru.

Konferencija “Ministarski program za promociju budućnosti mira i sigurnosti na Bliskom istoku” održana je u Varšavi 13. i 14. februara.

‘Formiranje antiiranske koalicije’

U saopćenju Unije, čije je sjedište u Dohi, navodi se da su zvaničnici arapskih zemalja koji su prisustvovali konferenciji zaboravili šta Izrael radi u Jerusalemu i na Zapadnoj obali.

Ističuči da je Netanyahu ta događanja nazvao prijelomnim tačkama u historiji, u saopćenju se navodi da je Netanyahu pitao američkog državnog sekretara da radi u zajedničkim interesima Izraela i Arapa.

Organizatori konferencije, Poljska i SAD, prethodno su istakli da će se na sastanku razgovarati o miru i stabilnosti na Bliskom istoku te ključnim pitanjima, među kojima je borba protiv terorizma.

Međutim, izjave pojedinih viših američkih i poljskih zvaničnika dovele su do špekulacija o pokušaju formiranja antiiranske koalicije.

Izvor: Agencije

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles