9. Februar 2019

Čuvari Islamske revolucije su u ponedjeljak otkrili “novi balistički projektil” dometa 1000 km, prema novinskoj agenciji te ideološke vojske Irana.

Novi projektil nazvan “Dezfoul” je najnovij model Zolfaghara koji je imao doseg 700 km, rekao je brigadni general Amirali Hajizadeh, zapovjednik zračnosvemirskih snaga Čuvara revolucije, prenosi agencija Sepah.

Iran je već prošle subote najavio da je “uspješno testirao krstareći projektil Hoveizeh”, dometa većeg od 1350 km, što je objavljeno na 40. obljetnicu Islamske revolucije.

Novi projektil u četvrtak su predstavili Hajizadeh i zapovjednik Čuvara revolucije general Mohamed Ali Jaafari u tvornici za proizvodnju projektila čiji položaj agencija Sepah nije otkrila.

Balistički programi Islamske revolucije zabrinjavaju Zapad koji optužuje Iran da želi povećati domet svojih projektila i destabilizirati Bliski istok, a zabrinut je i Izrael, zakleti neprijatelj Teherana.

Iran ponavlja da je njegov program projektila povezan s nacionalnom sigurnosti i da je isključivo obrambenog karaktera pa se o njemu ne može pregovarati.

Krajem siječnja je francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian zaprijetio Iranu sankcijama ako ne odustane od proizvodnje projektila.

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles