2. Septembar 2018

EU je naglasila značaj neprestane međunarodne podrške programu koji vodi škole za više stotina palestinske djece.

Evropska unija ponovo je od Sjedinjenih Američkih država zatražila da razmotre odluku kojom su ukinule sredstva Agenciji UN za humanitarnu pomoć i rad (UNRWA), namijenih palestinskim izbjeglicama.

EU je izdala saopštenje kojim je naglasila značaj neprestane međunarodne podrške tom programu koji vodi škole za više stotina palestinske djece širom Palestinskih teritorija, Jordana, Libana i Sirije.

U saopštenju se napominje da je Amerika uvijek imala, te da i dalje ima ključnu ulogu u svakom naporu za postizanje mira na Bliskom istoku.

“EU će nastaviti da sa Amerikom i drugim regionalnim i međunarodnim partnerima radi na postizanju zajedničkog cilja”, navodi se u saopštenju EU.

Američki State department ranije je saopštio da je Washington potpuno ukinuo sredstva UNRWA, navodeći da je u tome bilo puno propusta.

Portparol State departmenta Heather Nauert izjavila je da je administracija obavila reviziju ovog pitanja i da neće davati dodatna sredstva UNRWA.

Izvor: Agencije

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles