12. August 2018

Američki ambasador u Britaniji Woody Johnson naveo je da Teheran finansira “maligne aktivnosti” umjesto da ulaže u ekonomiju.

Sjedinjene Američke Države u nedjelju su zatražile od Velike Britanije da povuče svoje podršku nuklearnom sporazumu s Iranom iz 2015. i umesto toga udruži snage s Washingtonom u suprotstavljanju globalnoj pretnji koju, tvrde, predstavlja Teheran.

Uprkos protivljenju evropskih saveznika, američki predsednik Donald Trump u maju je povukao SAD iz sporazuma koje su potpisale svetske sile i Teheran i u okviru koga su međunarodne sankcije Iranu ukinute u zamenu za ograničenje nekih aspekata njegovog nuklearnog programa.

Otada, Britanija, Francuska i Njemačka nastoje održati sporazum u životu, dok je Trump pripremio nove sankcije, navodeći da je potreban izbalansiraniji i širi sporazum.

SAD: Iran treba opipljive promjene

Iran tvrdi da su američke sankcije “unilateralizam”.

Američki ambasador u Britaniji Woody Johnson naveo je da Teheran finansira “maligne aktivnosti” umesto da ulaže u ekonomiju.

Tvrdi da Iran treba da učini opipljive i održive promene kako bi se ponašao kao normalna zemlja.

“Do tada, Amerika će pojačavati pritisak i želi Britaniju na svojoj strani”, napisao je  Johnson u novinama Sunday Telegraph, prenosi Reuters.

Izvor: Agencije

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles