Skandalozni spot holandske Stanke za slobodu: Islam je teror, antisemitizam i nepravda

2

Holandska Stanka za slobodu (PVV) ponovo je izašla sa kontroverznim spotom, u kojem islam predstavlja kao nasilnu religiju, piše agencija Patria.

Stranka kontroverznog holandskog političara Geert Wilders pojavila se na izborima prošle godine u ovoj zemlji sa sloganom „Holandija ponovo naša“, dok su dva glavna cilja u programu njegove stranke bila „deislamizacija države i izlazak Holandije iz EU“. Widlersova Stranka za slobodu tada je osvojila 20 pozicija u holandskom Parlamentu, od ukupno 150 mjesta.

U novom spotu PVV navodi da je islam diskriminacija, prisilni brak, nasilje, teror, antisemitizam, patnja životinja, nepravda, ropstvo…

Prema podacima Centralnog biroa za statistiku (CBS) muslimani su 2013. Godine predstavljaju oko 5% stanovništva Holandije. Na tadašnjih 16,8 miliona stanovnika to znači da u Holandiji ima oko 840.000 muslimana. Godine 2015. CBS je napravio novu procjenu na osnovu ankete radnog stanovništva u kojoj je sudjelovalo oko 460.000 ljudi od 18 godina ili starijih. Prema ovoj anketi, 4,9% stanovnika starijih od 18 godina smatra se muslimanima. Ovo znači da oko 660.000 odraslih u Holandiji pripada muslimanskoj populaciji. Broj muslimana koji su ispod 18 godina procijenjen je na 337.000, a u ovu procjenu ubrojana su djeca treće generacije imigranata, pretežno Turaka i Marokanaca. Ovo bi značilo da oko 967.000 stanovnika Holandije pripada muslimanskoj populaciji, što predstavlja 5,75% od ukupnog stanovništva.

(saff.ba)Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

2 KOMENTARI

  1. Nije problem u Islamu već u Agendi protiv muslimana koja već od 11.Septembra traje.Činjenica je da tadašnji napad na Amriku nije od Muslimane počinjen već od tajne službe CIA.Od tada se vodi rat protiv nas i svi napadi na Arapske zemlje Libiji,Siriju,Irak i Afghanistan su zbog novca. Nema to veze kako ko Islam predstavlja,prije nije bilo takozvanih terorista ali su ipak Irak napali i destabilizirali cijelu regiju.Egipat je izabro vladu,predsjednik Mursi sjedi već pet godina u zatvoru,šta mislite ko je teroristu Al Sisija postavio da vlada ¿Narod sigurno ne.

    2

    0
  2. Tačno je da ima predrasuda prema islamu, jer zapadnjaci islam vide kroz ljude koji govore da su pripadnici, a oni su odpadfnici islama.

    2

    3

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.