5. Mart 2018

Palestina, Djeca

Donacija će biti iskorištena kako bi se popravili uvjeti porođaja, rano otkrivanje bolesti i kašnjenja u razvoju.

Vlada Japana donirala je 4,5 milijuna dolara programima UNICEF-a za djecu iz Palestine, javlja agencija Wafa.

Donacija će biti iskorištena kako bi se popravili uvjeti porođaja, rano otkrivanje bolesti i kašnjenja u razvoju kod djece koja žive u pojasu Gaze i na Zapadnoj obali.

Ugovor su potpisali u Ramallahu palestinski ministar društvenog razvoja Ibrahim al-Shaer, palestinski ministar zdravstva Jawad Awad, Takeshi Okubo, predstavnik Japana u Palestini i Genevieve Putin, predstavnica UNICEF-a u Palestini.

Ublažavanje patnji djece

“Unatoč napretku koji smo postigli, i dalje trpimo zbog izraelskog kršenja prava djece posebno, zbog ubojstava i uhićenja, zbog čega pozivamo međunarodne institucije da uspostave prava djece”, rekao je ministar Ibrahim al-Shaer, prenosi Fena.

Takeshi Okubo je potvrdio predanost Vlade Japana, koja će nastaviti podržavati Palestinu i njezin narod, ističući da će ova donacija ublažiti patnje djece s posebnim potrebama i smanjiti psihološke posljedice.

On je poručio da im je cilj podići svijest o neophodnosti pomoći ovoj zajednici kako bi se poboljšali uvjeti života.

Novac će biti korišten i za osiguravanje adekvatnih sanitarnih uvjeta za djecu.

Izvor: Agencije

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles