29. Januar 2018

Nacisti, Nacizam

Izložba u zgradi Evropskog parlamenta bavi se time kako je nacistička stranka koristila propagandu i medije da bi na vlast dovela Adolfa Hitlera.

“Lažne vijesti” (Fake news) nisu nikakva novost, pokazuje izložba u Bruxellesu, koja povlači paralele s nacističkom Njemačkom.

Izložba u zgradi Europskog parlamenta bavi se time kako je nacistička stranka koristila propagandu i medije da bi na vlast dovela Adolfa Hitlera.

Kustos Steven Luckert, koji je doveo izložbu iz Muzeja holokausta u Washingtonu, kaže kako istu praksu danas koriste populističke stranke.

“U današnjoj kulturu i društvu vidimo neke zastrašujuće aspekte koji se pojavljuju s rastom krajnje desnih pokreta”, rekao je Luckert, kako prenosi Hina.

Propaganda i konformizam

Kroz fotografije, stare novine, slogane i ostale dokumente nacističke stranke, izložba pokušava otkriti kako se uspjela nametnuti biračima i ojačati u parlamentu sa 6,5 na 33,3 posto u samo osam godina.

Luckert kaže da se uspjeh nacističke stranke može objasniti konformizmom ljudi, zbog kojeg su se u grupi ponašali drugačije, podupirući nešto što inače ne bi.

“Propaganda ne mijenja samo vaše mišljenje, nego i ponašanje”, istaknuo je.

Izložba u Europskom parlamentu traje do 13. svibnja.

Izvor: Agencije

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles