1. Oktobar 2017

Muslimansko dijete teže povrijeđeno nakon što je bilo žrtva napada nožem ispred džamije u Engleskoj

U saopćenju je naglašeno kako se ne radi o terorističkom napadi, ali da postoji mogućnost da se radi o zločinu iz mržnje.

Muslimansko dijete teže je povrijeđeno nakon što je bilo žrtva napada nožem ispred džamije u britanskom gradu Birminghamu.

U saopćenju iz policije navedeno je kako je u jedan sati po lokalnom vremenu, ispred džamije Idara Maarif-e-Islam u Birminghamu, nožem napadnut 14-godišnji Syed Hasan.

Stanje Syed Hasana, koji je nakon napada prebačen u bolnicu, kritično je, a u vezi sa napadom uhapšen je 29-godišnji muškarac.

U saopćenju je naglašeno kako se ne radi o terorističkom napadi, ali da postoji mogućnost da se radi o zločinu iz mržnje.

Predsjednik Fondacije Idara Maarif-e-Islam Azhar Kiana za lokalne medije je kazao kako je 14-godišnjeg Syeda Hasana neposredno pred napad otac dovezao ispred džamije.

Kako je kazao, nakon što je otac parkirao automobil, vraćajući se prema džamiji, primijetio je muškarca koji nožem napada njegovog sina dok leži na zemlji. Nakon što ga je primijetio, napadač je pobjegao u nepoznatom pravcu.

Grad Birmingham ima ukupno 1,1 milion stanovnika, a 21 posto čine muslimani.

(trt.net.tr)

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles