12. Septembar 2017

U žalbi jednog od trojice katarskih državljana navodi se da su vlasti Emirata odgovorne za njegovo premlaćivanje.

Britanski list Independent navodi da će tri istaknuta katarska državljaninapodnijeti žalbu britanskom pravosuđu protiv deset visokih zvaničnika Ujedinjenih Arapskih Emirata, uključujući i ministra i savjetnika za sigurnost, optužujući ih da su odgovorni za njihovo mučenje, proizvoljno hapšenje i zadržavanje u zatvoru u UAE-u.

U žalbi jednog od trojice katarskih državljana navodi se da su vlasti Emirata odgovorne za njegovo premlaćivanje, mučenje strujom i zatvaranje u samicu skoro godinu dana, pod optužbom da je povezan sa skupinom Muslimanska braća.

Privođenje stranih državljana

Advokati trojice katarskih državljana podnijet će žalbu u skladu sa britanskim Zakonom o krivičnoj pravdi iz 1988. koji dozvoljava policiji da istraži i privede strane državljane koji ulaze u Veliku Britaniju u slučaju sumnje da su počinili ratni zločin, mučenje ili uzimanje talaca bilo gdje u svijetu.

Advokat za ljudska prava Rodney Dixon predat će detalje o premlaćivanju, mučenju i nezakonitom privođenju trojice Katarana, od kojih je jedan blizak šefu Službe državne sigurnosti u Kataru.

Izvor: Al Jazeera i agencije

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles