4. Mart 2017

Zapad – Odluku je donio Parlament EU-a, jer je SAD odbio uvesti bezvizni režim za Bugarsku, Hrvatsku, Kipar, Poljsku i Rumuniju.

Evropski parlament danas je glasao za ukidanje bezviznog režima za državljane SAD-a koji putuju u države članice EU, javlja britanski The Independent.

Odluka je donijeta nakon što su Sjedinjene Države odbile odobriti bezvizni režim za građane pet zemalja članica EU – Bugarske, Hrvatske, Kipra, Poljske i Rumunije, što je bio sastavni dio Sporazuma o reciprocitetu.

Dodatni dokumenti za državljane SAD-a

Glasanje odbora za građanske slobode EU parlamenta znači da će američki državljani morati vaditi dodatne dokumente za putovanje u EU u periodu od godinu dana od dana stupanja na snagu ove odluke od Europske komisije.

Europska komisija zaključila je još prije tri godine da SAD ne ispunjava svoje obaveze iz Sporazuma o reciprocitetu, ali do sada još nije preduzela nikakve pravne mjere.

Izvor: Agencije

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles