11. Decembar 2016

Slikovni rezultat za sorry

Povjerenje znači sve, kada ono ode, teško ga je obnoviti, bez obzira koliko se trudili nemoguće ga je vratiti!

Mislim da je riječ “izvini” više neko formalno značenje.

Ljudi to tako često u životu kažu, da više ne znate kada je to iskreno rečeno. Ako udarite u nekoga, proizvoljno ćete reći “žao mi je” ili kada vam ispadne novčić dok vraćate kusur reći ćete “žao mi je”, ali kada je to iskreno rečeno i kako da razlikujemo kada neko to izgovori iskreno misleći, a kada samo formalno?

Ne znači da je neko nešto namjerno uradio ako je i uradio, zašto bi ti bilo “žao” posebno ako postoji namjera. Dakle, nemoj da ti je “žao” već živite sa dobrim namjerama i provjerite da li su one ok kada udarite u ljude ili vam ispane novčić, pokupite novčić i recite “eto ga”! Prestanite biti previše ljubazni. – Michael Bonacci

“Žao mi je” pali onda kada napravimo grešku, ali ne i kada je povjerenje izgubljeno. Dakle, u životu možete griješiti, ali nikada nemojte slomiti nečije povjerenje. Jer praštati je lako, ali zaboravljati i ponovo vjerovati nekome je ponekad nemoguće.

Povjerenje znači sve, kada ono ode, teško ga je obnoviti, bez obzira koliko se trudili nemoguće ga je vratiti!

Izvor: awesomequotes4u
Za Akos.ba preveo Fahrudin Vojić

Izvor: akos.ba

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles