19. Juni 2018

Na internet stranici Airsoft udruge “Oposum” iz Bjelovara jučer je objavljen snimak sa airsoft susreta u njihovoj organizaciji, a na kojem se vidi kako se učesnici susreta ismijavaju sa islamom.

Airsoft “rat” je smješten U Afganistan, te je prema svemu sudeći pokušano da se “realno” prikaže kakva je situacija u ovoj ratom poharanoj zemlji. Da bi sve bilo što realnije, učesnici su bili obučeni u afganistansku i islamsku noönju. Na prvu stvarno liči na simulaciju, međutim u objavljenom snimku se vidi da se svaki trenutak iskoristio za ismijavane sa islamom, sa islamkom nošnjom i molitvom.

Ovaj događaj i video snimci su u Hrvatskoj privukli veliku pažnju i podrugivanje, lajkovi su pucali na sve strane. Podršku ovom neprimjerenom ismijavanju islama dao je i predsjednik krovne institucije hrvatskog airsoft saveza.

AU “Oposum” je nakon burnih reakcija pojedinih igrača uputio izvinjenje za eventualnu povredu osjećaja muslimana, što nije spriječilo druge da ospu salvu ismijavanja i daljnjeg podrugivanja sa islamom i muslimanima.

Do trenutka pisanja ovog teksta nije zabilježena zvanična reakcija bh. airsoft zajednice o ovom događaju.

 (saff.ba)

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles