4. Juni 2018

Saudijske vlasti pokrenule su u četvrtak službenu istragu protiv dvojice sudija koji nisu ustali prilikom intoniranja državne himne na jednom od službenih događaja Kraljevine.

Glasnogovornik Ministarstva pravde Mensur el-Kafari objavio je u saopćenju da je ministar pravosuđa i šef Višeg sudskog vijeća, Velid bin Muhamed el-Sama'ani, pozvao na ispitivanje dvojicu sudija.

El-Kafari je naglasio da je ”stajanje u toku intoniranja nacionalne himne, izraz počasti i poštovanja državnih simbola. I to nije samo lokalni običaj, već običaj koji je poznat u cijelom svijetu, a putem kojeg građanin eksplicitno izražava poštovanje, pripadnost i ljubav prema svojoj domovini.”

Zatim je dodao: ”Takav odnos neće se tolerirati ni pod kojim okolnostima i neprihvatljivo je ponašanje bilo kojeg službenika iz pravosudnih institucija koje odaje nedostatak poštovanja prema državim simbolima i službenim događajima.”

Saudijski službenik nije objasnio koji je to zvanični događaj u toku kojeg se to desilo i odbio je također spomenuti identitet dvojice sudija.

Privedeni šejhovi su predsjednici sudova Ahmed al-Shafak i Ali bin Nayef al-Zeid.

(saff.ba)

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles