18. Maj 2018

Morsijeva porodica zabrinuta: Nema informacije o njegovom zdravstvenom stanju

Svrgnuti egipatski predsjednik nalazi se već šestu godinu u zatvoru Tora na jugu Kaira

Porodica prvog demokratski izabranog predsjednika Egipta Mohameda Morsija izrazila je zabrinutost zbog zdravstvenog stanja i uslova u zatvoru u kojem se nalaze on i njegov sin Usame.

Ukazali su i na to da nemaju informacije u kakvim uslovima Morsi provodi mubarek mjesec ramazan u zatočeništvu.

Svrgnuti egipatski predsjednik nalazi se već šestu godinu u zatvoru Tora na jugu Kaira. Mursijeva porodica navodi i da je bivši egipatski predsjednik zatvoren u jedinstvenoj zatvorskoj jedinici u potpunoj izolaciji i nikada im nije dozvoljeno da se vide s njim.

Podsjetili su da se Morsi samo dva puta vidio sa porodicom i advokatom, a sa Usamom od decembra 2016. samo jednom.

Istakli su da trenutno nemaju bilo kakve informacije o uslovima u zatvoru i njegovom zdravstvenom stanju.

Prvi demokratski izabrani predsjednik Egipta Mohamed Morsi svrgnut je sa vlasti vojnim udarom, nakon čega su milioni demontranata protestirali na trgovima u Egiptu. Egipatske snage su u augustu 2013. godine upotrijebile silu i ispraznile trgove. Prema podacima Ihvana, tom prilikom je ubijeno 2.600, a ranjeno 7.000 demonstranata.

Egipatske vlasti i dalje u zatvorima drže hiljade pripadnika Ihvana, među kojima su i čelnik te organizacije Mohammed Badi i svrgnuti predsjednik Morsi.

(trt.net.tr)

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles