28. August 2017

“Ukoliko Islamska država bude pobijeđena u Iraku i Siriji, a nadam se da hoće, prijeti opasnost da će teroristi, osim toga što će se premjestiti u Avganistan, stvoriti kod nas evropsku terorističku bazu. Takva baza može da bude BiH, s obzirom na nacionalni sastav. Kada bi se upravo tamo koncentrisali ljudi koji bježe nakon poraza u Evropu, to bi bila opasnost”, ocijenio je predsjednik Češke Miloš Zeman za češki tabloid “Blesk”.

Kao što se vidi iz njegove izjave, za češkog predsjednika glavni razlog za sumnju da bi BiH mogla postati evropska baza terorista jeste “nacionalni sastav” naše zemlje. Naravno, Miloš Zeman misli na Bošnjake – muslimane. Dakle, predsjednik Zeman baca sumnu i optužbe na Bošnjake samo zbog toga jer su muslimani.

Ovom izjavom on je samo potvrdio svoju reputaciju strastvenog mrzitelja islama. Zeman je 2011. godine za magazin „Reflex“ rekao da je „pretpostavka da postoji umjereni islam ista kao i pretpostavka da postoje umjereni nacisti“. On stalno vrijeđa muslimanske izbjeglice označavajući ih kao “teroriste”. U novembru prošle godine učestvovao je zajedno da radikalno desnim vođom “Bloka protiv islama” Martinom Konvičkom na jednom njihovom mitingu. Tamo je rekao da muslimani imaju “kulturu ubojica i religiozne mržnje”.

(saff.ba)

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles