17. Mart 2017

Ruski senator: Erdogan je u pravu kada kritikuje Evropu

Rusija, Turska, Zapad – ¨Šta kaže Erdogan? Donesite odluku. Gdje su vam zajedničke vrijednosti? Erdogan je u pravu. Demokratije ili ima, ili je nema¨

Član ruskog komiteta Vijeća za vanjske odnose Oleg Morozov je izjavio da je predsjednik Erdogan u pravu kada kritikuje Evropu.

U izjavi za rusku televiziju Morozov je analizirao poništavanje sastanaka turskih ministara u Holandiji i Njemačkoj i diplomatsku napetost koja je izazvana nakon toga.

¨Kada pogledamo na zbivanja možemo zaključiti slijedeće: Evropa ima dva načela: zajedničke vrijednosti, pravila i demokratiju i pravilo nacionalne države. Holandija kaže da prema njihovim nacionalnim interesima turski ministri ne mogu održati govor. Oni su iskoristili jedno od načela i donijeli odluku da Turci ne mogu održati skup, isto kao što je bio slučaj i u Njemačkoj. Skup se nije održao jer su im nacionalni interesi prioritetni. Eto, to je panorama današnje Evrope¨.

Rekavši da je Erdogan u pravu kada kritikuje Evropu, ruski senator je dodao:

¨Šta kaže Erdogan? Donesite odluku. Gdje su vam zajedničke vrijednosti? Erdogan je u pravu. Demokratije ili ima, ili je nema¨.

(trt.net.tr)

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles