24. Februar 2017

belakuca10

Amerika – Rumana Ahmed, muslimanka sa maramom, koja je od 2011. godine radila u Bijeloj kući na različitim pozicijama, dala je otkaz poslije odluke američkog predsjednika Donalda Trampa o zabrani ulaska migrantima iz sedam zemalja sa većinskim muslimanskim stanovništvom.

“Pošto je Tramp doneo odluku o zabrani ulaska migrantima iz sedam zemalja s većinski muslimanskim stanovništvom, znala sam da više neću moći da radim za administraciju koja mene i ljude poput mene vidi kao pretnju”, napisala je Ahmed, u tekstu za magazin “Atlantic”.

Ahmed je od 2011. godine bila angažovana na različitim pozicijama u Bijeloj kući, dok je 2014. godine preuzela dužnost u Odboru za nacionalnu bezbjednost, a u prethodnoj administraciji je igrala značajnu ulogu u oblasti jačanja odnosa sa zajednicom američkih muslimana.

Kaže da se njena porodica 1978. godine preselila u SAD, napominjući kako od svoje 12 godine nosi maramu na glavi. Ističe da je SAD zemlja doseljenika, a novi administraciju optužuje zbog kontroverznih odluka koje su izazvale burne rasprave.

(n1)

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles