22. Februar 2017

Turska odgovorila na prijetnje Teherana: Iran bi trebao da preispita svoju regionalnu politiku

Turska, Iran – „Umjesto da optužuje zemlje koje iznose kritike, Iran bi trebao da poduzme određene konstruktivne inicijative i preispita svoju regionalnu politiku“, kazao je između ostalog Muftuoglu.

Turska je objavila da je neprihvatljivo da Iran, koji se ne ustručava da izbjeglice u zemlji šalje na bojno polje, druge optužuje za napetost i nestabilnost u regiji.

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Huseyin Muftuoglu je odgovorio na izjavu portparola ministarstva vanjskih poslova Irana Behram Kasimija koji je kazao da su strpljivi po pitanju Turske, ali da njihovo strpljenje ima određene granice.

Muftuoglu je kazao da se „Izjava portparola ministarstva vanjskih poslova Kasimi, koji je kazao da mnogi podržavaju pravednu politiku Irana u regiji, kosi sa brojnim zabrinutostima i optužbama Ujedinjenih Naroda i Organizacije Islamske Saradnje u vezi politika ove zemlje“.

„Umjesto da optužuje zemlje koje iznose kritike, Iran bi trebao da poduzme određene konstruktivne inicijative i preispita svoju regionalnu politiku“, kazao je između ostalog Muftuoglu.

(trt.net.tr)

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles