16. Novembar 2016
Slikovni rezultat za cute muslim marriage cartoon
Velikom se broju ljudi čini da su spremni za brak, no mi bismo preporučili da sebi prvo postavite ova tri pitanja i iskreno odgovorite, pa onda odlučite…

Brak je velik korak u životu svakog čovjeka, a kako se u zadnje vrijeme broj razvoda alarmantno povećava, izgleda da se dosta bračnih parova odlučilo malo preuranjeno.

Kako se to ne bi dogodilo i vama, postavite si ova tri pitanja i iskreno odgovorite na njih, pa ćete vidjeli jeste li stvarno spremni za brak.

1. Je li vam sreća partnera najvažnija na svijetu? – Tajna sretnog braka je kad oba partnera stavljaju partnerovu sreću ispred svoje, pa vi vidite.

2. Jeste li se spremni nadopunjavati s partnerom? – Brak je zajednica koja nije slična životu koji ste vodili prije braka, pa morate biti sigurni da vam se planovi za budućnost poklapaju i nadopunjavaju kako ne bi dolazilo do nesuglasica, svađa, pa i razvoda.

3. Zašto volite partnera? – Ne govorimo o zaljubljenosti, već o ljubavi, a tu morate biti vrlo iskreni prema sebi i shvatiti prave razloge ljubavi, jer ako mislite da je dovoljno reći “zato što ga/nju volim”, budite sigurni da niste ni izbliza spremni.

Kakve ste odgovore dali?

Izvor: Akos.ba 

Islam PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles